Наука и иновации

Чарлз Бендоти, Старши вицепрезидент човешки ресурси:

Ние сме пионери в разработването на напълно нови продукти, които имат потенциала да заменят цигарите. Нашата работа може да промени живота на милиони мъже и жени, които пушат. Ние приемаме това като невероятно вълнуващо предизвикателство.

За целта повече от 400 научни експерти в различни области разработват бездимните алтернативи с намален риск на компанията в научноизследователските центрове в Швейцария и Сингапур.

 

Всеки знае, че пушенето вреди, но малко хора знаят защо точно. Цигарите горят тютюна и така се образува дим, който съдържа повече от 6000 вещества, около 100 от които са пряко свързани с развитието на болестите, причинявани от тютюнопушенето. Тъй като бездимните продукти не горят, те не образуват дим и поради това образувания от тях аерозол съдържа много по-ниски количества вредни и потенциално вредни вещества в сравнение с тези, които се съдържат в дима от цигарата.

Зад нашите продукти с намален риск стоят повече от 10 години изследвания и инвестиции от над 6 милиарда долара. Системата за нагряване на тютюн IQOS, е разработена от над 400 експерти от различни научни области и е преминала през 18 неклинични и 10 клинични изпитвания.

МАРУСЯ БЕЛЯКОВА, МЕНИДЖЪР НАУЧНИ ВЪПРОСИ

Повече от 10 години Филип Морис разработва портфолио от различни платформи, които да бъдат по-добра алтернатива на пушенето и в същото време да са удовлетворяващи пълнолетните пушачи, които биха продължили да пушат.

 

Повече информация за научните данни на Филип Морис можете да намерите на www.pmiscience.com

logo-bw-new